menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Thursday, July 30, 2009

cahaya terowong

hidup ini
seperti berjalan di dalam terowong yang gelap
cahaya dari pintu-pintu akhir
tidak sentiasa kelihatan
tetapi jika kita meneruskan perjalanan
destinasinya
mungkin lebih baik
dari yang dijangka

basah...

oh tidak.. aku nda tau la knp hari ni aku bngun lambat.. sampai2 ja dkt skolah.. trus hujan labat.. oh tidak... jadi aku pun kebasahan... seb bek sampai... klu tjatuh tangah jalan malu tu ahh... nda suka la bad luck ni...

add math, time bangga... bagga...... "confident dpt 100" - sir iz - kunun la... bangga.... aku banarnya paham.. tp nda dpt guna & hafal formulanya... nda shock la klu aku dpt below 30...

ViVi baik hari ni.. siap belanja kami yg ramai2 makan agi tu.. waa... knp tiba2 ni?? ada papa ka? aku pun join skali.. kan kana blanja apa lagi...

ms physic la yg pling memanatkan... ehh salh.. menidurkan bagiku hari ni... aku akan sentiasa tunggu crita esok...

aku blik umah dgn aman hari ni.. dpt makan n then tido... & ya.. astro udh on.. hantam ta ko... malas ta ku ingau... pduli apa ku.. i want to sleep...

bah buh bye...

not mine*

Tuesday, July 28, 2009

panat wa panat... kmu tau ka apa tu panat...

wa wa we... lambat hari ni aku smpai skola.. aku gi tau bapaku aku blik sndiri sbb bapa ku slalu ambil kul 3:30, tapi duit blanja ku ari ni RM 1 ja... T^T keSADIHan... pandai udah ku guna tu bahasa...

so, knp aku panat ari ni? my big-sis yg ^engineer^ tuu.. surh my big-sis yg form6 ni, bayar bil astro yg sdh berbulan-bulan lamanya d tunggak... lebih tepat 8 bulan keatas... so bayar di am bank, sis aku blik kul 2, aku spatutnya blik kul 2, jadi 1:20, sbb cigu skinhead bagi blik awal... heppy nyer... aku pun tungu my sis di library.....

jln sma suhaila, iya ingat aku mau trus balik, tp inda, opps tertipu... smpai di library.. aku trus cari mana module LK ku... ada ada... alhamdulillah... 40 minit lagi pukul 3, my sis spatutnya sdh sampai.. so aku pun buat la sjarah...

kan dakt pkl tiga... aku pun panas... still buat sejarah.. and then, Fajis and the geng tiba-tiba muncul.. ntah apa drg 4 org buat... nda lama Fajis mghlangkn diri... tinggal Hisam hisham, hardie and Farid... nakal eh manusia ni.. masuk library nda bawa papa, mmang drg ni buang masa...

then, tiga labih sdh aku pun kluar cri my sis.. mna kau! masa dlm prjlnan kluar pp tu, terjumpala kaka liya and dalink-nya.. nda lama aku naik blik buat bodoh.... turun dan naik... piss off... aku pun decide mau kluar, blik trus ka...

tetiba abg Izz datng.. Farid and his geng lama udh leave the library... aku pun mals udah mnunggu.. sbb keTERJUMPAan org2 yg ku knl.. ee nda suka la...

smpai counter beg.. aku dlm kesusahan, sbb terlmpau banyak brg... masa ku tgh siuk2 gulung2 tu module, pc jaga tu pun tanya.. ko punya ka tu... ijab ku ,ku jawab jua.. iya.. yang tue nya, yg basar tu... ededeh.... bkn tah ku punya tu eh... bahapa...

karing lihir ku.. aing pun abis.. suhaila pun nada... so aku pun pi kadai maniam... baik luck ku.. Mr Maniam ad.. iya belanja.. then.. kakaku tetiba muncul ntah dari mana.... kureng sdla dtg lambat...

kmi pun truskan perjalanan ke terminal feri... mau bali no baru... aku mau jua uox... nda mau yg len... lamanya kmi tunggu... bodo ba binibini ni... nda pandai... kimi dtg dlu dkt counternya, tanyla anything... pastu ada mat indon bali no... ehh punya lama... mati mati kmi tunggu.. pastu giliran kmi.. nya binibini tu.. mau photostat ic... buduh!!! palui la kau...

kmi pun pi UK kan bli magic cube yg segi3... sampai2 ja di kadai tu, tutup iya.. kurang ajar eh... pusing2 skajap, bli tu bli ni.. pastu aku ternampak tu budak yg hilang. yes si fajimel... ku tutup muha ku mals ba ku..bising iya krg... kmipun berhijrah ke shore center kan minum milo ice... bapaku blanja... no ku aku bli sblh kdai Mr Maniam.. mau taw ka? ehh panat eh... bah uda tah..

Sunday, July 26, 2009

unfortunate day...

yesterday, awal pagi selepas matahari naik, aku dgn tiba2 terkejut dan terus kluar dari bilik tidur no. 2 aku... keluarga ku masa tu tgh bersiap-siap, sebab hari tu smua ada program sendiri. so aku pun terpasa mmbatalkan hasratku tuk p library... yes, thats right... aku terkejut sebab aku teringat tentang "LIBRARY".... knp?.. sebab, hari tu, hari jumaat.. aku p sana dgn Faiz, slps kls tmbahan LK, aku hope kakaku masih di sana dan ya, kakaku still there... so masa kan balik rumah, naik bas, Faiz decide, x jadi pinjam rollerku, sebab beg roller tu cute.. dgn hati yg xla marah sangat, aku tinggalkan faiz sama-sama kwnnya... the end... so apa yang buat aku terkejut?? ya.. iya sesuatu yang mengerikan.... Module LK ku terTINGGAL d d d d d library!!! how could that happen??? nooo... im going to die... T^T.... coz time aku tersedar tu, awal pagi.. so aku pun take a nap, sbb aku terlampau penat!! selepas uncle ku hantar anaknya tuk di baby-sis.. i completely forgotten everything!! until now... masa aku round-round pl.gov.my... ahh seksanya hidup...

Sakit

jika kegagalanmu menyeksakan
pabila engkau dalam kesakitannya
dan setelahnya
kau bukan keseorangan

walau sesakit manapun ia
kau akan boleh lari daripadanya
dan kembali
bangun
menuju ke hadapan

jangan lupakan
percayalah dirimu
kerana kebenaran
adalah
hanya satu perkara

Saturday, July 25, 2009

Ringkasnya Hidup

buka matamu dan bangun
semaklah jadualmu
yang kadangkala
membawa senyuman mu

cinta atau mimpi atau fakta
tidak akan pernah punyai jawapan
teruskan lah berjalan
seperti burung yang berterbangan
bebas tiada halangan

sesuatu yang membawa kegembiraan
walau kegembiraan yang ringkas
adalah permulaan bagi kegembiraan mu
yang sangat berharga

bukalah langkah pertama mu
kerana
langkah pertama
membawa semua kembali bergerak

dunia ini sangat bahaya dan kejam
kadangkala
tiada apa yang dapat di lakukan
kecuali menggugurkan air mata

hidup tanpa kesan
yang tidak kelihatan
tidak akan pernah
memajukan diri

Friday, July 24, 2009

Ceritera Pancha Delima

Pancha delima kalung pusaka
warisan ibu Teratai jelita
ayu manis cantik rupawan
memikat hati Suria Kencana

Cemara Jingga isterinya Kukila Kencana
ingin merampas takhta diraja
dihalang Suria dan sahabat panglima
namun disumpah Cemara Jingga

Angerik dan Tanjung kakaknya Teratai
cemburu melihat Teratai dan Suria
dibawa bersama ayahnya Karma
berjumpa Teratai bersama Suria

Suria Kencana menjadi ular
ingin memakan Karma durhaka
meminta ganti nyawa anaknya
dibawa Karma teratai gadis pancha delima

Karma diberi kurnia Suria
subuah pohon berbadan manusia
daun dipetik sehelai sehari
menjadi emas Karma syukuri

Teratai suci dibawa ke istana
berceritalah Suria asal usulnya
disumpah ibu tiri Cemera Jingga
menjadi ular bersama panglima

hilanglah semua sakti Cemara Jingga
jika bertemu gadis pancha delima
lemahlah segala sendi tubuhnya
takutlah Cemara Jingga hilang saktinya

pancha delima dibaling Teratai
ke dalam batu sapta Cemara Jingga
hapuslah semua sumpah durjana
matilah akhirnya Chemara Jinga

takhta kembali kepada Kukila Kencana
nikahlah Teratai bersama Suria
direstu Karma serta Kukila
aman makmur Negeri Kencana


Layar Perak

Wednesday, July 22, 2009

baru..... lya!!

aku tau.. link aku sblum ni mimang panjang....
so pada hari ini, iaitu 22 hari bulan Julai dgn rasmi nya,
link athseikatsu.bspot.com akan brubah kpd アテアル(atharu).bspot.com...
tee hee hee... saja saja ja..

在る (aru) - (v5r-i) to live
ある (aru) - to be
j-talk.com

aku pun banarnya nda tau apa benda nya tu.. tapi bagi ku hard translation nya athdisini!...
besyukurla link aku pndek... title ku pun tukar... aku ath nar!!!
pa benda "nar" tuh?? cua ko teka lya! suhaila ko diam....

good day jgn marah ah....

Tuesday, July 21, 2009

roller ku!

kemarinkan..... masa aku best" makan favorite ice-cream ku... aku ternampak something very very scary.... ijabku, sampai kan tejatuh creamcream ku... .. .. tajuk ari ni... roller ku... coz ari ni aku ada semangat kan men roller d skolah.. plus.. dikit ja buku ri ni kan di bawa... so aku bawa... banarnya aku bawaa sbb ada budak ni kan pinjam... si Naz! anak ustzh.... anak murid...

to start the day... kmi ada Physical Edu. test... tapi d cancel kan sbb .. ntah la... aku pun tera tau... jadi... ku pun mau buang tebiat... dlm bilik kop... first" kan krajakan kop ja... tap malas ku kan buka roller ku... extend dari kop ke crystal ke kaki5 blok bru masuk kelas.... spatut nya Faiz sma" dgn aku... tapi iya hilang... tinggal kan aku surang"..kurang ajarkan... tapi aku ndalah salhkan ia.. sbb ada alasan yang buleh la d terima... alasan yg menyakitkan ati!... paham paham ja la...

cam besa.. aku kna ambil lambat... 3:30.... so aku pun pusing" pi kop... pi canteen... ternampak azmie.... berlakulah flashback ngeri............. -akan d crita kmudian-........ jadi ustazah ada kelas ptg tu... so si Naz pun ikut sibuk"... kerjakannyalah roller ku... hari ni luck nya low sikit..... teka brapa kali iya jatuh... hahaha!!!! pusing punya pusng... bawa lah iya jumpa si azmie... apa si azmie ni buat patang" ni ahh?... skodeng..... ooo kaki skodeng rupanya....

crita azmie.... flashback... aku ni banarnya ksian kan ia... tapi ijab ku kan betanya... something very very scary tu banarnya si azmie... punya... miah matanya... so hari ni aku pun tanya iya.. knp ? what had happen?... bercrita lah kwn ku surg ni.... psl kedet nya.. The Injustice... rejection and objection... hantam ta ko eh.... jgn pth smagat!!

aku jumpa x-skater bru... ya si azmie!!! bek ko teach me how to play this thing... lum lgi ku pass level 1
... aku bkn real skater.. yet.... aku mau skateboard bah!! Faiz you promise me the skateboard.... i really want it!!! bad...

suhaila mana kau???

good day...

Sunday, July 19, 2009

KPBPNB

at first.. aku ingat nda brapa best.. atau nda akan pernah aktif ... atau nda akan memaningkan kpla!.. skalinya.... tiba-tiba jadi sibuk.... sbb klab ni klab PNB.. so klab ni memang kaya.. yang sayang nya nda banyak ahli... baju kelab hari tu sampai be kutak"... blik kpd crita asal... minggu ni... ada pertandingan anjuran PNB... so.. SMKL jd tuan rumah.. pertandingan apa.. pertandingan kuiz & pidato PNB.... KPBPNB only ada di SMKL, SMKP sama entah lajau kli.....

both competition ni hri jumaat.... SMKL manang bhgian pidato si khairol ka namanya... bhgian kuiz lama sudah kecundang......... coz of this day, ada tetamu... so kmi ahli KPBPNB sesi pagi yang 4 urg ni - tolak satu - terpaksa buat persediaan... cari something tuk buat pameran... yang terlibat hnya aku, iza dan azmie... walaupun si azmie ni sibuk sma Kedetnya.. semangat jua ia sma kelab bari kesian ani.....

decide punya decide... kmi hnya pamer.. poster, news, buku kerja, baju klab, kata" hikmat, dan bbrapa buah buku... aku spatutnya buat 1 poster.. buat punya buat.. last last tinggal di umah... -kurang ajar- satu poster d sumbangkan oleh kwn si iza.. isa namanya... camtu ka ija namanya?... tapi lawa la... yang 3 poster lagi.. kmi nda tau dtang dri mana....

esoknya, hari sabtu, ada sminar Skor A PNB jua yng mnganjur! start pkl 7:30 tapi aku dgn smgatnya dtg pkl 8!!... gila!! walaupun kmi yang tiga urg ni, buka tutup mata... tp buleh lah.. habiskan masa... yng pling best masa B.I and B.M... math inda brapa... tee hee hee... pastukan pastukan... ada budak mutiara/pantai.. iya tanya dmana kotak cola?.... huhuhuhuhuhu.... nakal nya... tapi aku nda ktawa la.. ku bari tau kmi bali d koperasi ja!!!... nada kutak kutak... no vending machine...

oii kmu tau ka apa jawatan aku??


good day

Monday, July 13, 2009

hari kecergasan...

hilangkan peluh!! aku ingat! aku nda tau knapa aku buleh inggat, tapi aku inggat.. yang hari nie my school ada senam seni!! jahanam lah kepada sesiapa yang terlupa pki baju PJ!! kesian An terpaksa melumpat dgn bju kurung nya... bagi aku kan senam seni hari ni sangat la boring.... angkat kaki - angkat tangan - pusing-pusing - eee... buringla... nada lagi step baru ka?? suda la lagu nya tu OUT... kali-kali yang sama...


pas tu poco-poco.... yas aku tau cammana... first first .... aku surang-surang nari pusing-pusing cam urg gila! pastu lari ku dkt budak-budak form 4/5 yg nari-nari, ikut ku tiba-tiba .. mcm best kan budak dikir barat tu nari...nya "pusing 3kali".. best best... bikin paning ada la!....


dan akhirnya!! the end... tpi hanya tuk plajar yg pass syarat dan terma!! maksud... DENDA!! yey... kpd sesiapa yg x pki bju PJ/ pki bju len selen baju PJ akan melompat setinggi-tinggi katak melompat... hahaha... banyak"


and then kmi ada ceramah kesihatan.. hehehe H1N1/ selesma babi!! nta la apa yang ia ckap.. aku pun malas mo dgr.. malar becrita sma drg si iza... crita apa tu ah.. psl last year la tu.. memories.... kasut yang hitam nda becuci 1 bulan dan sebagainya...


tanpa d sangka" hri ni ada chemist!! no... im too tired to panjat tu tangga!! kmu tak bawak buku ke?... eee bnci nya ku... ndapa lah... masih buleh d maafkan.. tee hee hee... bkn mcm si mary... no no no no... i dont like....


aaa malas ta ku tep tep lagi... buh bye..


good day

Thursday, July 9, 2009

i go dancing....

i think my favorite subject is history... OoO.... i start to like it since form 2. Maybe it is because its only a fact... yes... i only need to remember the fact to get A1.. buts thats the problem.. i cant make myself remember... another is... learning history and the history teacher are fun... cuz when we dont want to study or dont do the notes or get zero in exam or anything that can get them mad...  we will get the prize... ehh out topik la pulak

its start when i knew this vocaliods.. or should i say when im doing mmd... tee hee hee... im dancing!! i cant dance and i never dance before because of that i cant make a single step with my mmd... and i think its fun!!.... cause of lack of activities and i get sweat whenever im dancing, i think i want to do dance cover -because pressure-

i donno..... its become my habit to do something that can make me busy whenever my exam coming... and its true... i play online game when im 12, thats is when im taking UPSR... im active i many many forum when facing PMR too often i dont even touch my books... and i dont know what im going to happen when i take SPM...

maybe it just pressure

good day!!

THIS WEEK FAVORITE SONG

Monday, July 6, 2009

New7Wonders

On July 7 midnight dateline all voting will be on hold, as the results of the second phase are calculated and verified. The top 77 nominees will be shown on 9 July @ http://www.new7wonders.com/, from which the New7Wonders of Nature Panel of Experts will advise on the choice of the 28 Official Finalists, to be announced on 21 July 2009 - the day that voting resumes in the Official New7Wonders of Nature, as chosen by over 1 billion votes and to be revealed in 2011. So have you voted yet?






SO!!








The biggest event in the world in 2011...
Where do you think it should be? Which country? Which city?
 
choose here!!!

Thursday, July 2, 2009

hadiah untuk 4 jejaka

yes.... aku berjaya menyiapkan presentation sejarah ku on time!!! tee hee hee happynya aku... hari nie aku bermood blogging dlm bm... campur la... yang banar la kan... aku nie banar nya nda pernah" buat presentation manual... tulis pakai tangan.. sudah lah tulisan ku se buruk" muha ma ck pon yg pki bju puth, rambut pnjang" tuu... jam 5 bru tah siap. apa inda mun jam 4 bru tah kan start...

HA! msa add math... punyala aku paham... *ktawa* paham... huhuhuhuhuhuhuhu...... bila masa....??? sd tah bri ijab cigunya atuu... cg skinhead nada ari ni, konklusinya! makhluk" dlm klas pun keburingan and then dpt idea kan ke p. access kununnya kan mgundi la tuu.. kunun...

nda lama tibala msa sjarah!!! tee hee hee *grin* jeng jeng.... cg honey sdg pns... sbb kan, ada urg ska atinya ja escape class cg, nah pdn muha!.. jd drg pun di denda... mcm biasa.. kana srh injut!! brp kali?? 10 x 7 student, yg escape 4 urg, mo ckp ka nama nya? nanti la... tukang kira/denda tujuh t'masuk aku.... vee, kaka lya, sue, abang izz, lawrence and jun... faiz, farid, drryn & bdk" cina yg len absent...

ceh nda nampak muka!!!
inilah mereka...
fajis, hisyam, hardie & rizam
gambar captured by faiz!!
video pun ada wa..
insyaAllah akan smpai di utub..
saya mau buat jahat....
tee hee hee!!!!
padan muha!!


presentation ku time tu tiada objection, & bjln dgn lncar... bnr nya inda... adakah cg tu ia surah tnya soalan... mana da ku tanya.. ku suruh si sue... haha biar la kau... jawab tu si izz... tp memang menyiksakan sbb presentation kmi banyak... lagi bnyk dr group 1, vee sma lya...

time physics mcm besa... cg mmg suka ambil hak org... cg ni la yg pling sportingting... kunun apa ahh crita drg d blakg... hrumm ... ohh aku ingat... psl sluar dalam!! satu.. agi satu.. apa ah... ntah.. tp ada connection la sma farid... kuikuikuikuikui....

habis physic go to chemist... mo pi lab wajib nek 54 anak tangga... sikit ja tu... bayangkan.. slpsinjut 70x pastu daki tangga.... ceh... okey ba...klu aku la ~.^... tanggal kakiku... YA chemist bnyk krja umah!!! susah nie....

bah panat ku sudah...

good day....

Wednesday, July 1, 2009

its new month... new layout...

warung kopi no. 1 aq.. the name will be change as the previous layout change to this... i get boring easily... now is 19:23 i have sudden project from my history teacher that will be need to present it tomorrow... but.... guess what... i still didnt finish it yet... tee hee hee!!..... heyy that could be my new description... ^^

Best Friend of 3A08-the picture doesn't related to the story-
i get frustrated with this guy who is soo total jerk, annoying and bugging my life!! i dont know if he even realize i hate him soo much that i could kill him... i dont even want to see his face! i will stay 50 meter away from him... yes i wish i could!!... oh god why am i stuck in this world with guy like this???

im going to do my presentation now~~~

good day!!