menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Thursday, November 19, 2009

camp at PUSKOWILA

:Kem Integrasi Saya Anak Malaysia
:16-18 November 2009
:PUSKOWILA

16 Nov.
  • aku x sangka aku dtg... sorang lagi tuuh.. coz bapak aku xda d cni, so aku terpaksa naek bas mini ke skola & minta hantar cgu izz... naek bas siap bawa baldi nii.. datang skola, punya maen ramai junior diri2 dpn pagar, aku ni slumber jaa masuk skola sambil hayun baldi... kawan aku ckp "si ath ni, macam kan bekemah bawak baldi" aikk.. memang pun aku kn bekimah... "kalau aku, aku lipat masuk trus dlm beg" nya lagii
  • sampai ja dewan PUSKOWILA nii.. things that paling banyak aku nampak is lalat.. "huh!..." kebanyakkan peserta form 6.. aku, ivo, rose, janne, saliha sama sorang lgi[nda ku ingat namanya] form 4.. fajis pun ada.. lmbat iya datang.. tp muhanya ari ni pelik laa.. kwn aku yg len susah kn di bawa.. besa laa lady LK!! eeii banci kuu tiapulang...
  • so macam besa, kami kena bahagi kumpulan.. this time aku dpt kumplan 8.. macam ari tu jugak... tp ari tu kena tukar kumplan 9.. ntah knp.. then ice breaking... ingat 8 nama.. yg aku ingat ari ni .. atikah[bkn aku], foo, ivo, misha, feli, & ntah apa... then team identiti.. memang memalukan team 8... siapa kan pilih harimau tue.. team laen pilih bunyi bintang sanang2 team 8 harimau.. cemana kian bunyi arimaw ni?? then pecah lagi tuk camp-mates... 4empat urg.. bebudak SMK walaupun ramai semua pcah... aku one kem ngan sorang budak form 6 anne & 2 org budak form 4, tirah & alison...
  • so cham dlm jadual, hari ni kami maen paintball.. satu team bahag 2.. tem8a, team8b.. aku join team8b 2lelaki & 2bini.. yg perempuan langsung xda pengalaman.. tapi tunggu punya tunggu  sampai break tghhari belum lagi kena pnggil.. so kami yg sedang menunggu ni kena bagi tengok movie.. Pensil... sedih wo... tersentuh hati ketua kump kami.. hahaha... lepas break[2jam] baru kami kena panggil..  masuk gelanggang.. aku rasa macam xda harapan la nii.. tp d sebabkn team work kami menang first game... second lost.. sayang aku kluar time tuu sbb aku blm kena tembak... bola tu blm pecah... tp aku kluar... arghh xpa laa.. nanti nanti kita maen lagi key.
  • part yg sahabat aku x suka memang laa mandii... kalu maw mandi pndai pandai laa cari masa yg pling baek punya.. 
    • 1- mandi awal awal - kalau time subuh.. mandi laa time org len blum bangun.. kalu ps aktiviti..lari masuk bilik mandi awal2. baju2 kamu siap dalam bilik mandi.. 
    • 2- xpyh mandi - bkn laa x pyh mandi terus.. kalau macm lps aktiviti masa magrib tuu.. x sempat mandi[yg xsembayang] mandi malam malam.. hahaha.. siapa berani.. 
  • tapi laa bagi aku.. POSKOWILA tu x la berapa menakutkan.. time aku kat sana.. memang xda la rasa takut.. tandasnya pun hepi hepi jaa.. okay laa.. kalau time subuh memang aku akan rasa tuk pipis.. bejalan ku surang ke tandas ujung.. sudala kami kena tidurkan dalam dewan.. jauh jua tuu.. nda beurg lagi camp site atuu... dewan tuu ada tandas.. tp nda belampu.. ijab ku tiapulang di sana yg dkt2.. yg jauh nda ahh...  
  • sebelum tidur kami ada slot 8:30.. ngan cekgii kitli.. tajuk 1 Malaysia... best jua laa.. rindu kuu.. time lapas rindu la nii.. cigu bersuara.. berkata kata... waahhh... tapi yg pling best cigu tunjukkan gambar kepala nda bebadan... yg madura & dayak tuu... ada yg histeria nii.. tp aku inda ahh...
  • malam aku tidur.. best.. tada ganguan.. camp pun basar.. aku di tepi skali... sblh aku alison.. tapi lepas 12 malm cham 1 labih gitu.. kena bangunkan... aku bangun laa.. kena paksa kan.. then kena suruh tidur dalam dewan... coz aku tiada kawan yg kan di bawa tuk tido tghtgh jalan so aku sleep sblh Rosephine and sebelah aku OPEN 'window'.. kan dalm dewan.. pakai penghadang ja.. macam dapan kadai kaling.. pghadg sebalh ku tuu.. setangah nganya.. nda sampai kebawah... aku buat donno tidur trus... tp nda menakutkan.. time aku tebangun kan pipis.. liat liat dulu ku sebalh tu.. nda da paa pa.. nada yg menakutkan... kalu bunyi pun bunyi katak, crickets.. nada laa yg menakutkan.. tp d sebabkan jauh & aku xtaw time tu pkl brapa so aku bawa Rosephine..
17 Nov
  • hari ni kami bekayak.. best woo!! kalau suhaila join.. aku xtaw apa jadi.. mulih kali iya.. nda kan mau bekayak.. tapi kena queue  lagiik... so sementara menunggu.. kami ada orienteering.. queue jugak.. kan orienteering, so mesti satu satu team la... so yg xda apa ni kn bagi cooperative game.. congkak!!.. wahh best best.. tp first impresion org len.. "boring nyaa".. kamu belum start main lagii.. tunggu punya tunggu tuk orienteering... sampai time break.. yg maen congkak nii ketagih sudah xmaw minum pagi...
  • lepas break.. giliran kami tuk kayaking!... waa x sabar... aku skali lagi one team ngan budak lelaki form six [yg jugak ktua kump kami].. azizi masa kayaking kami sempat tengk show.. ketam!.. senam aerobic serentak wo... comey comey ketam tuu.. then jalan jalan pusing pusing.. u-turn... kena suroh gather.. then hold others kayak.. sesi begambar... cekgii kitli bawak camera.. pastu.. antara kami ni kena pilih secara random tuk jalan atas kayak... woot!... 4 urg bini total.. and aku salah sorang... bayangkan.. nurathikh binti abd razak jalan atas kayak-kayak yg terapung atas aing.... buliih bahh!! nda sangka tuan pilih aku... hepi ni.. ada jua experience... so balik, aku one team ngan tasri... laju nii kami bawa... siram2 urg lagii.. "lari!! lari!" nya sitas.. lari laa niii... naseb baek iya x pukul kpalak ku.. sizizi 2 kali... kureengg..
  • lps kami kayak... aku trus gi mandi basuh kasut.. sdala kasut kaka ku.. tudung ku pun kutur.. aku bawa 2 hli nganya.. satu kana pakai urg len.. banci ku nii ahh.. masa kami orienteeriing... berabai rambut kuu, beslipar.. peduli apa aku.... sebab masa tuu singkat.. team yg blm orient kena suruh buat trus sekali.. tapi starting point nya beza... best la jua.. guna kompas.. kira langkah.. cari check point... lps habis orienteering balik maen congkak.. ketagih banar durang ani.. aku onn saja.. si Esther lawan aku, dri SMT.. tapi aku tere kalau bijinya[kami guna guli] banyak.. 7/9.. tp kalau 3/5.. ehemm.. nda ku pandai.. maen bom wa siuk.. trus panuh nii rumah.. rumah hantu ada... huhuhu... maen batu seremban lagii... tapi ada step yg aku nda kanal.. so aku skip.. yg aku taw.. batu 1,2,3,4,5, culik,tukar,hujan,king atu nganya..
  • lps makan.. ada lagi yg ketagih congkak... yg ketagih nii bkn melayu nganya nyamu... kalau melayu pun kbnyakanya LELAKI... kalau bini pun.. dikit nganya.. aku lah kali.. yg len.. smua[yg bini2] bumiputra, chinese.. then kena suruh kumpul... usai dewan yg samak tuu.. sbb kami pnya penutupan malam... ada rehearsal... nyanyi laguu.. and aku tatap jua duk dpn, first row, ngan Esther.... then kami kena bagi bajuu.. ada yin ada yang.. tp yin nda laa putih sangat, kuning kuning... yg yang tuk pakai masa penutupan.. yg yin masa balik.... alhamdullillah kasut & tudung aku sdh karing tuk dipakai malam tuu... stokin pun sama... aaada yg tidur ni.. penutupan malam.. banyak lagi tu ucapan... sbb aku first row.. terpaksa la but apa saja asalkan x tidur... habis laa org around ku, ku krajakan... 
  • time tidur.. memang aku tunggu.. maw ku banar tidur dlm kem... kusyuk sudah ni tidur... tiba tiba ujan... waatt... "BANGUN!!".. kureng... kmi 1 kem nda maw ni kluar.. bincang sudh tue.. kan kem x basah.. tapi kena paksa juga... so, terpaksa laa kluar.. this time kami tidur atas pentas... kenapa? hehehe - stori ni.. maybe menjadi nightmare bagi some of peserta perempuan... malam sebelum ni, kami kena bagi sleeping bag.. this time kami kena bagi sleeping pad... so kena suroh tidor.. "dlm 10 sec, smua mesti tidur!!".. so cpt cepat la durang ni melimpang di lantai.. last 5sec.. tutup lampu*.. jatuh laa, somthing.. macam hujan labat... "arrggh!!!" beteriakan laa durang2 nii.. ada laa urg yg menyapu.. benda tuu... then semakin banya.. and banyak... and banyak... Naik atas pentas... laju ni belarii.. aku kn ketawa pun trpksa thn... then aku pun ikut la naik sekali... x kan aku surg2 tidur bawah kann... mimang best... kalau aku replay susana time tue... 
  • pkul lima, aku bangun lagii... kan pipis.. aku tidur bawah jam.. so aku tau la skrg jm brapa... tp nda keliatan tu ah time tue.. trpaksa ku suluh..... jalan laa aku surang surang ke tandas... katak katak katak ja yg ku dangar... teringat jua ku burung antu inggap arah pagar... huhuhu.. then pandang atas... subahanallah.. lawaa... nda lama kena tutup la tu sky ngan dark cloud... 
18 Nov.
  • kami sendiri sendiri ari ni... solat pun sendiri.. team 8 yg kontrol.. jd imam.. komamder xda kann... mandi.. tunggu laa sesiapa yg patut... then, baru laa kami kena panggil... masuk dewan.. kena suruh susun 140 krusi.. tuk program dorang.. baru la kami dapat makan.. then buka kem.. jemur... roll... simpannn... habis segala galanya, kami kena kumpul lagi... buat 4 sagi... salam salam & salam... bru la dapat balik... aku ni minta hantar cekgii izz... balik p Skola... tp sblm tu pi gi rumah cigu.. ambil result exam murid nya.. aku ... x tau... then hantar jannye.. hantar bdk patau2.. aku, saleha and rose.. tinggal.. kena bawa pi skola.. telipun bapak... tapi yg aku pling frust... aku lupa ambil result!! kureng.. banci kuuu... 
sampai situ sajalah stori kuu.. goodday!!

    No comments:

    Post a Comment