menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Sunday, December 27, 2009

aku sudah tua



syarat-syarat to call someone sudah 'tua'
-we all jadi muda balik bila tahun baharu
-so bila birthday kita sampai, we all dah jadi 'tua'
sorry kepada kaka liya

aku hanya tua selama 4 hari... then tahun baru!!

Hari ni kakak aku dah balik KL dengan suami tercinta. Flight mereka petang, so, family aku sambut birthday aku masa petang tu jugak... well, aku terkejut bila tengok birthday cake aku second hand.. cis... tak pa laa.. at least nama aku ada kat cake tuu.. birthday present aku tuk kali ni pun second hand jugak... tapi baru guna sekali laa... x pa...

-its me ath

Friday, December 25, 2009

Kamu Tahu? | Lapar

bapa ku kata :
manusia mampu bertahan selama lebih 100 hari tanpa makanan dan minum

Sunday, December 13, 2009

wah makin hari makin

Malas!
kalau ada yg baca blog aku dri aku start blogging.. confirm nampak cemana cara writing aku berubah.. nampak tuu di bawah tue? entri yang ada 'Kamu tahu?'.. apa ka penyakitnya nii.. tiba tiba jadi iklan astro.. sekarang pun lebih kepada bahasa melayu.. lps ikut kempen blog dlm bm.. tapi aku bkn full bm pun..

Saturday, December 12, 2009

Aku Sorang sorang hari nii..



walaupun tuk setengah hari.. tp aku dapat rasa suasana yang sunyi & sepi yang suhaila rasa.. tp aku lagi sepii weii... no tv, no radio.. yg aku dgr sekarang ni, hanya bunyi bunyi burung bekicau.. ehh beranti tia.. teringat time dulu dulu.. bila aku kena tinggalkan sorang sorang di rumah dari pagi sampai la malam...

niii aku want to perkenalkan bakal abang ipar aku.. jeng jeng jeng


Abdul Karim
 
gambar ni aku terjumpa time aku search gambar kawin kakaku.. aku type Mastura, then aku terjumpa muka cam kaka ku no2, kalau sekilas pandang la.. bila aku click gambar tue.. kluar laa muka bakal abang ipar aku niih.. sbnrnya site tue carta organisasi tuk staf keselamatan UPM http://www.bk.upm.edu.my/

How To: Restore Missing Folder Option



Kamu tahu? | Sirih Junjung

Bapaku kata:
Sirih junjung merupakan bukti kedaraan pengantin.

 

Friday, December 11, 2009

Report done..

aku pgi SPolis ari ni... tp sbb kes aku dh lama berlaku.. so terpaksa byr 120 dkat pendaftaran.. pas abis selasai kat SP.. aku ngan kaka ku pgi UK cari kaka ku ngan adik ku yg sedang bekeliaran di sana.. ramai ni org pandng aku semacam.... memang aku semacam pun aritu.. pakai jecket yg jeans.. wana putih.. rambut rabau rabai.. lawa lagi antu.. pastu jalan pun semcam.. time kami di avon ngan auntie, tekejut ni budak yg dduk sana meliat aku.. then kami ngan bapaku pgi bandar.. bapa ku kan bejumpa sma geng nya.. so kami yg bini2 ani jalan jalan.. tapi duit nda da tu ahh.. bali barang makan arah market.. pastu kan minum minum arah kadai kaling.. mahal la pulak.. last last gi SNSave bali susu SOYA kotak basar.. 1:80... baru puas minumm.. dp miloping segalas.. dikit.. aku tejumpa munyet sana.. comel.. ku bali.. tuk gift taun baru yg terjanji..

Wednesday, December 9, 2009

Kamu tahu? | Bunga Telur

Bapaku kata:
"Bunga telur yang diberi semasa majlis perkahwinan mempunyai makna agar pengantin mendapat anak yang ramai."


Copyright: Ramdan Nain (Ramdan

Monday, December 7, 2009

Kamu tahu? | Pengait

kaka ku kata:
Kepala diperlukan untuk membina setiap bangunan. Sebelum banggunan dibina, pengait atau dalam bahasa Inggerisnya headhunter akan berkeliaran untuk memburu kepala.

Thursday, December 3, 2009

Hari breaking out the sarang

things to do:
  1. Kerajakan sim card kuu yg x dpt diaktifkn dari mula ku balii @ sblh kadai Moorthy
  2. report ic hilang @ polis station [bekurun sudah]
  3. ambil ic adi ku @ pendaftaran
  4. bali ribbon warna marron/ungu @ mana2 saja [mama suroh]
  5. bali pins RM01.00/00.10 @ UK [banyak2]
so kami tiga beradik bangun and besiap tuk ronda SP & UK..  sebok laa adi ku nii.. tapi walau awal mana kami bangun, tatap jua jalanya time tangahari.. nda ko panas... tp ari ni kami beujan panas.. oleh sbb kami naek basmini, so terpaksala bawa payung, sebatang.. eh payung batang kah?

masa tunggu bas, tiba-tiba ada bas yg kami nda thn beranti..  naek saja laa.. ingat kan kosong.. then adi ku tanya..
"kawan ka ikah tu kaan..."
"mana?" -aku 
nda lama lepas tuu, kaka ku tanya
"mana cube(bentuk cam talur)"
"mana?" -aku

sebab tlampau sayang kan cube nya.. iya pi balik ke bus stop tuu.. nda jauh jua laa... tapi mun bejalan batis, mandi paluh jua tuu.. tp kaka ku naek bas...

iii si feb!! dalam ati kuu.... ooo kawan ku rupanya duduk di dapan ani... nda keliatan wa time masuk bas wa... pakai baju pink iya.. kalau nda silap laa...

ohh iyaa.. sblm aku terlupa... aku ternampak 'something' yg mengerikan time limpas kubur... di bawah puhun ntah apa... dapan pagar... ada meramang bulu roma... macam ter stop masa, time aku ternampak benda tuue...

kami(aku & adi ku) tunggu kaka ku @  Taman Muhibbah < maaannnaadaatue.. lapas 1/2 jam buang masa sana.. brulaa ada muhanya lari-lari dari SBas.. time nunggu nii.. tebayang ku kann 'something' tuu bejalan-jalan di belakang kuu.. BAYANGKAN.........

so.... lps siap mengerajakan sim card kuu.. nda ku tau lagi apa kejadiannya.... trus gi SPulis.. bkn SimplePlan aahhh.. kaunter resit kena renovate time tue... so tanyala abg guard di mana tia kaunter atuu... abg.. pulis guard waa!.. tp sdh sampai arh kaunter kena suruh gi trafik... panas ni bang.. nda bulih trus report sini kaah... ikut sajjaa laa...

masuk trafik.. gi ntahpa khas.. bunyikn luncing... pastu bini2 pki baju kurung muncul.. kami gi tau mau report bla bla bla.. pastu nya.. "ada bawa surat beranak?"... aik.. ari tue time kaka ku report nada pun minta minta surat branak... iiehh ngada-ngada jua.. urg baru kali.. nda iya tau siapa kita nii... anak siapa  nii kian? awuu tau ku.. apa jua diri ani.. nda sepopular wakil rakyat...

sudalaa!!

masuk UK.. check in pendaftaran.. tp panuh time tue.. sanggup tunggu jam 2.. kan tangah ari time tue.. check out.. abg guard tue tanya..
"kamu ni adi beradi ka?"
"ya, napa? lain ka?" -kakaku
"nda la, senyuman berbeza"

btol btol...

lupakan task #4... kami trus serbu garai jual pin... aku bali 11 biji.. mahal tu wei.. RM10.00 total... biar laa.. aslkan aku puas hatii... then masa pusing-pusing UK (ngan geng kaka ku.. supi&acap yg kami kutip dari medan... ) masuk laa kadai nii... yg ada jual pnin RM00.10.. nda kan kamu x tau tempat ni.. bali laa 5 biji...

time kan balik.. kul 4 gitu.. 5 laa.. bru kaka ku ingat kan membali ribbon... aku beribu kali mengingatkan tu ahh.. ndaa meratiii waa... round laa moneygain/monegan/monegain apaapa ja laa.. aslkan sebutan nya sama... x da kaler match.. pigi matahari... ada laa kaler miah... tp atu miah... bknya maroon.. bali tia saja...

bapa ku telipon... kali ke2.. tanya, kami sdh balik nda... balmmmmmm.... kkakaaa ku tanya.. iya maw ambil kami indaa.... ambil llaaa... sbb iya bru lapas ambil kaka ku balik kraja di Shore Center... ujung ke ujung tuuu...