menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Saturday, February 27, 2010

Cadets

"Tiada kedet lain bleh kalahkan PKBMD"
Taiee kaw!...  confident gila! aku x suka la attitude yg cemani ni! over ehh... bkn attitude kedet terbaik.. semangat sudah ku kn menulis entri.. tiba2 adiku menyampuk... iya ckp ada org ckp gitu... tertukar la topik ku.. aku taw la kawad drng smart, tp klu atitude gitu... wah!
    aku masih cinta sama kedet darat tawu.. tp aku x bleh masuk sbb this is my last year!! i don't want to join and then the end.. ieh sasak kuu... pasni aku don't care what my kaka will say... i will mngejar cinta ku.. i want my pangkat... LM.. that at least laa..
    polis pun smart la jua.. tp polis x nampak kaitnnya dlm perang perang -mcm x lasa' la aku tinggu time damit damit. so dari damit i choose pkbmdarat... tp x te choose-choose sbb aku langsung x knl sepa2 pun dlm tu kedet time form1&2. last word "Pantang Undur Anak Rimau".

Friday, February 26, 2010

buyuk

seperti mna yg kita tawu.. hari ni mrupakan sambutan maulidurrasul peringkat wpl.. jadi.. aku memang ska sebok2 berarak.. best!! oh yeah!.. walaupun x da geng sekaki.. tp maseh ada geng sesurau & sekampong.. muahaha..

tp.. oleh sbb sbb yg x dpt dihalang... me and my family, lambat cikit sampai ke dataran.. kami pun tertinggal... husk husk... jadi kmi pun tunggu la di chiwen atau yg seumpama nya... jadi perhatian la kami masa tue.. sbb kami-aku,sis&mommy- saja yg tunggu sana.. then malas duduk2 sna.. so kmi pun jalan menentang arus deras... dekat2 lembaga letrik juwa la.. baru kmi jumpa kontinjen kg batu arang.. oohh yeah!!

banyak yg buyuk.. ambil shortkat blakng skola... betimbun ni bila kami lintas di tempat asal kami menunggu... aaa aaa buyuk laa tuu!!

aku nampak -

  1. Mia
  2. Ustazah & the geng
  3. Suhaila
  4. Boboy
  5. Hardie
aku ska la bunyi gendang gendang tadi tuu... dung dung dek dek dung dung dek... mawu lagii!! td dpt angpow dri k.kg.. pergh.. aku suka sngat la berarak cemani ni... pesta tanglong ada nda da ahh.. kalu ada... best nyaa..

Salam Maulidurrasul!

taieee.. nya!!

chocolate chip!!
kurang asam, gula, garam, aji no moto, bawang, seala gala nya laa...
apa? apa? apa?
liat la archive ku!! february = 2
sadih ku sangat!!! sangat la..
knp la ini bule berlaku..
cerita aku slama 3 minggu tiada kesan pun dlm atharu
klu maw aku tulis blik.. x mungkin dpt.. sbb aku x ingat pun apa apa...

okey la... hanya tuk entri ni.. aku buat rumusan la katakan.. tuk 2 minggu tuu..

apa ah?

-first time aku senggugut seteruk ari tue Jumaat - Isnin.. jln pun 90 darjah.. x ble ketawa.. jumpa doktor..
-escape skola, tongoyong, klas chemistry, latihan mah merak & kawad polis
-cutie skola seminggu-thun baharu cina - beparam dirumah.. gi menumbok 1/2 ari - org kawin.. pki feri krita.. duduk atas skali.. di lantai.. snap snap gambar... x jadi pi kk
-oh ya.. abg ipar ku balik Lbn... bang Billem.. bawa ikan sardin dlm tin... sahaja..
-aku bepaluh paluh menyiapkan h/w thn baharu cina end within 2 day..-folio chemist
-kana marah che gu mai, x siap h/w... padan muha.. ketawa lagi aku..
-bm x siap kopi suhaila... est x siap kopi suhaila... nota sej x siap kopi suhaila... +math x siap x kopi suhaila... math x siap blm kopi suhaila...
-aku gagal pretest +math ku.. sea-oat
-abg billem termuntah-muntah- mabuk laut!!
-first time dtg kawad polis... & VV blanja mkn lagi!

atu ja lah yg ku ingat.. tuk 3 minggu ni.. so sad my story is gone.. its a good story after all..

bye~

Thursday, February 4, 2010

penculik dan mencolek

wah!! setelah satu bulan panuh aku tidak menjejakan kaki ku yang kasar ini ke bibir laut atau. laut laa.. ku jejak jua hari nii... pulang sahaja aku dari sekolah, memang semangat habis mau membali ruti di rotimas. tapi bukan ruti yang ku dapat tapi muha liau ku. liau laki. ieh, awal jua... dua hari beturut-turut nda kedapatan ku membali ruti ani..

then, bawa nya pi pantai.. pi tangkap ikan!... jadi aku pun pi tukar kain ku... pakai sluar td pagi -yg ku guna waktu pj yg menyeksakan-... bekaki ayam, dan singlet color ijau.. wah.. seksi sugguh.. ijab suhaila mun me/teliat.. nased baik aku bawa sluar pj.. mun inda, pakai sluar dalam kali.. nda kan laa... kemungkinan aku hanya lipat kain ku jadi short skirt.....

bah sudahh.. topik hari ini.. penculik dan mencolek.. ahh? crita pasal pantai.. tajuk.. out...

okey la.. storinya begini...sebab laen family aku ska gi pantai slain drpd turun ke laut/bekelah.. is mencolek batu & kayu!... esspecially kakaku yg ska mengerajakn tama-.. ahh.. bolela.. taman di rumah atu.. jadi.. bila ditanya bule atau nda ambil batu dari sana.. iya slalu kata.. ikan di laut bole..-

out-

Monday, February 1, 2010

Wilayah Kecilku

betapa kuatnya keinginan aku utk berblog hari ni. tapi masalah aku ialah tiada apa yang mampu utk aku luahkan hari ni tentang hidupku, kerana hidup ku hari ni sama saja dengan semalam. hanya makan 3 jenis durian saja yang membezakan.

Semalam dan hari ini, aku menonton berita nasional. dan apabila sahaja nama wilayah aku ini disebut, aku sentiasa teruja. Tapi, aku tahu, apa yang akan aku lihat ialah apa yang selalu aku lihat di hari-hari sebelumnya. Deskripsinya ialah 'bertambah maju'.. what the...

maju? dengan projek projek terbengkalai?, hanya pandangan tambahan. Tapi bagi aku, pembanggunan wilayah aku sangat jauh ketinggalan dari wilayah KL & PJ.. ya aku tahu, Labuan mempunyai Malaysia's ultimate IOFC Center atau UK, KL ada PERTRONAS KLCC and PJ pula terlampau banyak sampaikan aku tak dapat senaraikan. pembanggunan di Labuan memang memakan masa. dan rasa rasanya itu tidak akan menjadi keutamaan di sini.

Memang banyak projek yang sedang di jalankan. aku pun suka bila mata ku melihat rangka rangka banggunan. tetapi sering saja mataku melihat projek tebengkalai. Kalau ikutkan khabar berita, jambatan labuan ke seberang, Sabah, sepatutnya bermula pada 2010, tetapi masih tidak ada berita yang datang, sunyi dan sepi.

Alahai Wilayah ku, cepat-cepat la kau membangun. tidak lah sia-sia daddy ku mehentak meja menteri satu ketika dahulu. Hanya utk menjadi Wilayah Persekutuan Labuan.

Salam 1 Malaysia. 1Wilayah Persekutuan Maju dan Sejahtera.