menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Wednesday, March 31, 2010

Label Gedik

tengok! kan dah hilang idea! refresh~ aku teringat banyak situasi di mana kawan-kawan(A) aku kata.. "... ishk, gedik nya dia nii" dan sewaktu dengannya. Kepala aku pun mula berputar~ .

Aku teringat kawan aku sorang ni dengan kuncu-kuncunya(B), yang dilabel gedik. Tapi aku tengok tak gedik pun. Jadi aku pun fikir kenapa mereka boleh di label sebagai gedik.

Orang kata(termasuk aku) gedik=manja yang terlebih suda, sampai aku meluat nak tengok+gatal+overreacting.

Jadi bila aku tengok balik kawanan B, manja pun tidak, boleh-boleh kena label gedik. They more to perempuan kasar yang boleh dikatakan tak tau malu juga laa. Aku hairan laa dunia nii. Lainla kalau A kata mereka ni 'lating'. Yes they are but not Gedik?!

Bila aku refresh lagi kepala otak aku ni. Aku tersedar that there is gedik in group A. They just belum sedar yang mereka act like gedik. Mungkin mereka belum paham apa itu gedik. Mungkin laa..

Aku sebenarnya don't like hal label label ni.. Sebab bila kita label seseorang itu tanpa usul periksa, tanpa mengetahui kebenaranya, bukankah itu sudah termasuk fitnah? dan Kita akan sentiasa fikir orang yang kita label itu macam yang kita label padahal sebenar tidak.

Ingat-ingat la dulu sebelum melabel..

No comments:

Post a Comment