menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Wednesday, April 27, 2011

3 box yang pandai sembunyi! untuk blogger

Nampak hidden ShoutMix versi aku punya tu? Mau?
huhu.. aku sudah share code tab iklan, shout, dan fesbuk dekat blog aku yang >click<. Cukup la 3 biji kan?? hehe..

sorri ya.. bukan tak mau share semua 4, tapi ada kesukaran aku nak coding.. sori sori sori!

Dan!! yang dalam blog aku ni, aku pakai onmouseover (hover untuk buka tab), tapi code yang aku bagi tu, aku biar onclick (klik untuk buka).. tapi kalau mau juga yang buka sendiri ni, hanya perlu tukar onclick kepada onmouseover

example code:
<div id="bb">
<div class="bbtab" onclick="showHidebb()">
</div>
<div align="center" class="bbcontent">
Tab yang pertama (fesbuk) Mesti simpan atas sekali.<a href="javascript:showHidebb()"> optional (close text) </a></div>
</div>
dan begitu jugalah dengan tab yang lain.
Kalau tak paham bagitau okey! saya sedia membantu.

Kod penuh: kerusi belubang: 3 box yang pandai sembunyi! untuk blogger

No comments:

Post a Comment