menu: Home Books Follow Chat box Sitemap


NOTE** Pindah ke URL baru: solslum.blogspot.my
STICKY** Drop your Link! + Mini Giveaway #01

Sunday, January 31, 2016

Segmen Pencarian Bloglist 2016 by LE.JH


Jom join segmen!

Hi Anis salam perkenalan! Aku ath! XD Menarik bila datang ke blog Anis ni. Simple dan smart! Nampaknya Anis suka dengan pop culture korea―or at least dengan drama korea. Ath tak berapa sangat selepas Winter Sonata tamat. XP

Dulu ath suka tengok drama Melayu XD. Macam Gerak Khas tuu XDDD
Drama Jepun pun ada jugak. Tapi yang paling ath suka tengok drama dari barat. eg: Roswell, X-Files, Kyle XY, Merlin dll. Haha

Sekarang ath jarang tengok drama. Sebab takda tv dan unifi! ^^ Internet coverage dekat rumah pun sangat poor jadi streaming pun tak sedap.

Menarik IG Shop Anis & siblings. Ath dah follow. Ath paling suka tengok barang handmade. Semua tu Anis buat sendiri ka?


Burung Hantu always comel!! XD

Okay dah! Selamat berblog Anis. XP

Clearance Sales! Discount 50%


Kepda sesiapa yang mahukan baju muslimah yang cantik2 trendy dan bergaya macam ni, singgah la ke sweetmuslimah

 
Yang diatas ni adalah dari jenama MUTIF. Harga sebenar RM119.00. Selepas diskaun jadi RM59.00 sahaja. Kalau suka cepat2 lah beli dari sweetmuslimah. Warna yang tinggal ada Merah Hati dan Abu Sedang sahaja.



Aku suka design yang dekat atas ni. Simple dan kemas, tapi masih nampak trendy! Warna yang ada hanya warna Ungu. Siapa yang minat boleh la beli. Harga RM59.00 selepas diskaun.



Yang ni dah sold out kot....... :|


Okay dah! Sesiapa yang suka baju muslimah yang sweet2 macam ni boleh la order dekat sweetmuslimah. Aku suka nampak jubah2 dari sweetmuslimah ni. Very fashionable. Selamat membeli belah!

Friday, January 29, 2016

Pencarian Mega Bloglist Aisyhah Nyais


Aku xda kawan nak tag.. macamana? T^T

Aku memang dah lama follow Blog Aisyah Nyais ni.. comel lah, tak sanggup kot tinggal tanpa tekan button follow tuu hehe XP

Salam Jumaat semua! Mari mulakan minggu baharu dengan nafas baru! Not dengan smoke, not even vape... I don't mind breath spray but I absolutely think mouth wash is so much easier and definitely cleaner....

I am rambling.

Misi aku sekarang hendak mencari landing page untuk satu website corporate. Mahal sunguh template2 yang dijual dekat http://themeforest.net/ ni. Tapi tak apa, asalkan landing page kemas dan friendly. ^^ Nak design sendiri, ilmu dihati pula yang tak mencukupi. huhu

Wednesday, January 27, 2016

Blogwalker Nak URL Blog


Aku decide tuk join segmen blogwalking kak mia. Agak ramai juga blogger yang join. Aku just harap that aku dapat lah blogwalking ke semua blog-blog yang ada dalam list dalam masa 2 bulan ni.

Bukan main busy sunguh aku sekarang ni. Kalau dulu aku just stay indoor, specifically dalam bilik buat sarang. Sekarang pagi petang aku menghadap laptop, huruf dan number. Jangan jadi juling sudah.

Kepada semua yang berjalan jauh dari mialiana.com selamat datang! Salam perkenalan! Nama aku ath! Aku orang pulau! Walaupun 'aku' sound macam kasar, aku tak gigit orang pun! Jumpa lagi! XD

By the way, aku ada nak share satu event ni oleh lynk.my! Aku tak da masuk group2 blogger ni, kalau ada pun dah disband :( Sesiapa yang ada tu boleh laaa... Kalau tak ada juga, join berdua pun boleh kot? XD Share jangan tak share!



X boleh nak tag? PM je :D
Posted by Lynk.my : Malaysia URL Shortener on Thursday, January 7, 2016



Senarai URL Blog #22

  1. http://ucingkadayan.blogspot.com
  2. http://aizamia3.blogspot.my
  3. http://anumkhairil.blogspot.my
  4. http://sheilashahfiekry.blogspot.com
  5. http://syaza-applemints.blogspot.com
  6. http://www.naniena.com
  7. http://www.masturadin.com
  8. http://ramaramapendek.blogspot.com
  9. http://www.sayidahnapisah.com
  10. http://mselim3.blogspot.my
  11. http://inijaribertinta.blogspot.my
  12. http://maszull.blogspot.my
  13. http://azlindakhamis.blogspot.my
  14. http://hellovitamin.com
  15. http://pinkvelvet-07.blogspot.com
  16. http://kasihjuju.com
  17. http://akukaudansesuatu.blogspot.com
  18. http://duiton999.blogspot.my
  19. http://dhiyadahlia.blogspot.my
  20. http://qileh.blogspot.my
  21. http://nurulimankehidupanku.blogspot.my
  22. http://www.aimisyahirah.com
  23. http://perducinta.blogspot.my
  24. http://munirahmustafar84.blogspot.my
  25. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com
  26. http://www.arzmoha.com
  27. http://www.bondezaidalifah.com/2016/01/segmen-nak-url-blog-22.html
  28. http://jomshat.blogspot.my
  29. http://misskitty12.blogspot.my
  30. http://www.fadzirazak.com
  31. http://permatabiru0310.blogspot.my
  32. http://imahamdan.blogspot.com
  33. http://blogcikbelbel.blogspot.my
  34. http://hatinufid.blogspot.my
  35. http://www.zukidin.com
  36. http://wanruswaniee.blogspot.my
  37. http://najwazahid94.blogspot.my
  38. http://ridoaritoka.blogspot.my
  39. http://bluechoralpearl.blogspot.my
  40. http://www.hanisamanina.com
  41. http://hanismasturina.blogspot.my
  42. http://cikannesweetyncool.blogspot.my
  43. http://mimirheem.blogspot.my
  44. http://www.sayaiday.com
  45. http://blogashalya.blogspot.my
  46. http://www.byshaz.blogspot.my
  47. http://mamapapaamir.blogspot.com
  48. http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my
  49. http://yangbaik.blogspot.my
  50. http://akubukaninnocent.blogspot.com
  51. http://farhah88.blogspot.my
  52. http://darihatimissmulan.blogspot.my
  53. http://mulan-sahbanu.blogspot.my
  54. http://nurnajah24.blogspot.my
  55. http://qiyasaad.blogspot.my
  56. http://mardiahdiana.blogspot.my
  57. http://nonasani.blogspot.my
  58. http://sweetsouryaya.blogspot.com
  59. http://www.kisahsidairy.com
  60. http://www.ayuinsyirah.my
  61. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com
  62. http://umikasum.blogspot.com
  63. http://theonlygirl98.blogspot.my
  64. http://www.ilmuagama.com
  65. http://www.azhan.co
  66. http://www.nikathirah.com
  67. http://farhana-mohamad.blogspot.my
  68. http://akuainkausiapa.blogspot.com
  69. http://www.azhafizah.com
  70. http://vitaminwawa.blogspot.my
  71. http://lifeisgreatwithme.blogspot.my
  72. http://nurfatinatikahmohdsharudin.blogspot.my
  73. http://jmbelog.blogspot.my
  74. http://fardiyah.blogspot.my
  75. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my
  76. http://ckecilberbicara.blogspot.my
  77. http://www.inanihazwani.com
  78. http://madey09.blogspot.my
  79. http://www.nukeufo89.com
  80. http://nazihah-suarahati.blogspot.my
  81. http://umiwish.blogspot.com
  82. http://hiphiphorray15.blogspot.my
  83. http://cikna136.blogspot.com
  84. http://atharu.blogspot.my
  85. http://blooming-tulips.blogspot.my
  86. http://shalmilanadya.blogspot.my

Monday, January 25, 2016

Sincerity always shows

~۰~

And so does insincerity. 

~۰~

I've always thought that I'm sincere in every things that I've done. Even if somehow I felt forced to do things―that eventually do good for someone, I will try to convince myself that whatever I did weren't that bad and believe that it helps somehow.

I used to do things that others told me to, I used to say 'yes' for every of their requests, I used to try my hardest to help peopleeven strangers. I don't like seeing anyone hopelessly looking for their missing precious possession or lost in a midst of crowds or drowning in a sea of emotions.

~۰~

I thought that I could feel one's silent cries for help. Even if I often did not respond to them because I myself have no way of knowing how. But I always thought that doing a small things that one would take for granted would help the least in their crisis.

But when I do these things, people often didn't see it and I'd never mention it. It will never be listed in their book of gratitude. And that is fine, because my conscious know what I have done for them. Unfortunately, some would only see what I have not done to make it better and demanded answer as to why have I not?

I would not answer them. I can't, because there's no true answer to that.

~۰~

I can fell it in my bones when I'm reluctant to do others bidding. It's not often that I feel that way but I'm only a human after all. I'll try to comfort myself and do it regardless, but when it didn't do much to my actions, I rather not do it at all.

Everything feels different. There's no rush in my blood. No sense of satisfaction in completing the task. My face is gloomy and its ugly! It shows. It shows. I always wonder how the people find my help. Will it actually be helpful? Or am I just being dumb and hurtful?

So I experience it myself. I found that I rather not accept their help, because I'm feeling like a burden. I would wait until they break it that 'no' they don't like it. But when that never came and they try too hard and subtly undo it, I feel like breaking.

~۰~

I can't really say that I'm sorry, because I didn't make their decision. In either situation.

~۰~

Sunday, January 24, 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Salam. Hari ni aku decide nak test tuah ada ke tidak. Jumpa satu giveaway oleh Emas Putih collab dgn Refinity. Hadiah pun cash dan random untuk sepuluh orang! Jadi terpanggilah mau join juga. Selalunya aku tidak la bertuah sangat, tapi ada la juga. Jom doa banyak-banyak, minta 50 tu masuk poket, buat makan seafood. XP But first jom Folow Emas Putih!

Jemput join GA ni. GA pertama dari Uzu(Emas Putih) untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih. =D

[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]

Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne HydrogelAda 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Saturday, January 16, 2016

Hello.

I've done it again. Gone missing for months with no news or whatever. I've gone under again for some few days in between my last few updates. I tried to drive those negatives thoughts away, I did. But nothing really can be done if I insist on staying home attending to my cats and chickens and vegetables. I had almost to none of conversation with strangers then, now though...

I've wanted to do so much back at my birth town. There is so much, so much of things that people either forget or don't know about what is it that makes the island so special for it's people. But what I have in enthusiasm, I've happen to be lacking of spirits instead. It was a depressing thing, that. I've thought of meeting new people to get me going with the project, but somehow that terrifies me greatly.

During the depression cycle, a friend of mine contact me and offer a job, pretty faraway from my hometown. It wasn't the first time that she offered, although I declined her previous offers and since I'm in the middle of breaking the cycle, it didn't take long for me to accept it. It is something new after all, working, that is.

So before the new year starts, I pack my bag and left my home again. I said goodbye to my cats and fishes and chickens and greens. I'd hope that this job offer will take my mind off of my negative style of thinking, and take a bit of it out of me somehow.  

Here I am, almost a month working for the small and expanding company, wishing for the best for myself and for those around and far away from me. I've meet new friends and strangers. All different in someway, but I'd live through somehow. 

I'd like to think that I'm getting better, but I can't say that I'm perfectly alright ever since I move out from my home. I'd shutdown for a few moment for some day, some was longer than a moment. But I wasn't living in a trance-like anymore, so that is somewhat an improvement of my quality of life.